Milli Savunma Bakanlığı Askeri Komutanlıklar Memur Alımı için ilan yayımladılar. Yayımlanan ilanlara göre Askeri Komutanlıklar farklı alanlarda olmak üzere memur alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanına göre Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu seviyesinde yapılacak. Peki MSB Askeri Personel Alımı ilanlarına kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak iller nedir?

KİMLER BAŞVURU YAPAİBLECEK?

Kuvvet Komutanlıklarına memur alımı için adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

Özel olarak ise adaylardan, 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve aşağıdaki kadro dağılımı kısmında belirtilen tablolardaki eğitim seviyesinde veya buna eş değer seviyede yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacak.

KUVVET KOMUTANLIKLARINA MEMUR ALIMI KADRO DAĞILIMI:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Memur Kadro Dağılımı:

KKK bünyesine 2 Bilgisayar Mühendisi, 1 Endüstri Mühendisi, 1 Psikolog ve 1 Elektronik Teknisyeni alacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Memur Kadroları:

HKK 4 kişilik kadro ile 1 Grafiker, 1 Psikolog, 1 Sıhhi Tesisat teknisyeni ve 1 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımı yapacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Memur Alımı Kadroları:

DKK bünyesiine, 1 İş Güvenliği Uzmanu Mühendisi, 1 Elektrik Mühendisi, 1 Çevre Mühendisi, 1 Gıda Mühendisi ve 1 Dava İşi Uzmanı alımı yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı Kuvvet Komutanlıklarına memur alımı başvuruları 30 Aralık 2020 tarihi ile başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 31 Ocak 2021 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar. Başvuru yapmak isteyen adaylar sadece https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI