Sağlık Bakanlığına bu yıl içersinde yaklaşık 30 bin sağlık personeli alımı yapılacak.

Başkan Erdoğan sağlık çalışanları ile yapılan iftar sonrası bir konuşma yaptı. Konuşmasında sağlık çalışanlarını ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Önemli bir başlık ise atama bekleyen adaylar yönelik oldu. Açıklamanın detayları için tıklayın.  Lise, önlisans ve lisans mezunu olan ve atama bekleyen sağlıkçılar için ilk ilanda 12 bin kişi istihdam edilecek. Kalan 17 Bin 689 kişilik alım ise daha sonraki atamalarda gerçekleşecek. Sağlık Bakanı Fahrettin koca konu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Açıklamada hangi branşlardan ne kadar alım yapılacağını ifade etti. Ayrıca hangi birimlerde kaç kişi görevlendirilecek belli oldu.

12 bin kişilik sağlık personeli alımlarında 10 bin kişi yataklı tedavi birimleri için, Bin kişi temel sağlık birimlerinde görevlendirilecek. Kalan Bin kişi ise acil sağlık hizmet birimlerinde istihdam edilecekler.

KADRO DAĞILIMI;

Bakan Koca, hangi kadroda ne kadar alım yapılacağını açıkladı. Hemşire alımlarında; 6 Bin 835 kişilik kadro ayrılacak. Sağlık memuru kadrosunda ise 3 Bin kişi görevlendirilecek. Bin kişi ise ebe kadrosunda istihdam edilecek.12 bin kişilik kalan kadroldan 1.165 kişinin; Biyolog, diyetisyen, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi, odyolog, psikolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraş terapisti, dil ve konuşma terapisti, sosyal çalışmacı, fizyoterapist kadroları için alım yapılacağı belli oldu. Duyurular yakın zamanda Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor.

Açıklanan kadro dağılımı ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilrisiniz.

Editör: TE Bilisim