Ankara Başkent olduğundan pek çok kamu kurumuna ev sahipliği yapmaktadır. Hal böyle olunca bu devlet kurumlarına ilk başvuruyu yapan ve sınavlar için konaklama sıkıntısı yaşamayanda Ankaralılardan başkası değil. Peki son yayınlanan ilanlar incelendiğinde Ankara'da bulunan memur alımı yapacak devlet kurumları hangileri?

Devlet Kurumları Personel Alımı Yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Atatürk Araştırma Merkez Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Elektrik Üretin Anonim Şirketi, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı

Yukarıda belirtilmiş olan Devlet Kurumlarının tamamı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapacak. Memur alımları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar ile yapılmaktadır. Yani adayların söz konusu kadroya müracaat yapabilmesi için 2014 yılında düzenlenmiş olan KPSS B Grubu sınavına girmiş olması gerekmektedir. Bu sınava girmeyen adaylar yukarıdaa belirtilmiş olan kurumların açmış olduğu memur pozisyonlarına başvuru yapamaz. Başvurular ais.osym.gov.tr üzerinden yapılmakta olup son tarih 1 Temmuz 2016 olarak beyan edilmiştir.
Editör: TE Bilisim