Ankara Büyükşehir Belediyesi 150 İtfaiye Eri Alımı ilanı resmi gazetede yayımlandı. 10. Dereceli kadroya memur alımı yapılacak olup başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Kadın Erkek Memur Alımı ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşscağız.

İLAN DETAYLARI:

Ankara Büyükşehir Belediyesi 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye Eri Yönetmeliğine göre İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği veya Sivil Savunma ve İtfaiyecilik önlisans programlarının birinden mezun olmak şartı ve En az C Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak ile Ön Lisans Mezunu 150 İtfaiye Eri Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Büyükşehir Belediyesi adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel Olarak ise KPSS, Yaş ve boy şartları aranacak.

Genel Olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca Özel Olarak İse:

2020 yılında yapılmış olan KPSS'den P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Erkeklerde 167cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Eri Alımı başvuruları 1 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 12 Kasım 2021 tarihine kadar gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte Cumhuriyet Caddesi 19 Mayıs Kompleks içerisinde bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı Altındağ-ANKARA adresine şahsen müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayacaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU