Adalet Bakanlığına bağlı adliyelerde görev almak üzere daha önce yayımlanarak yapılan başvurular dğerlendirilerek sonuçlanmaya başlandı. Ankara Adliyesine yapılan zabıt katipliği, icra katipliği ile diğer kadrolardaki alımların sonuçları açıklandı. Diğer yandan Ankara Batı Adliyesi Adli Yargı komisyonundan yapılan duyuru ile uygulama sınavına girecek olan adaylar belirlendi.  

KATİPLİK BAŞVURU SONUÇLARI

2016 KPSS sınavından en az 70 alan adayların yaptığı zabıt katipliği başvurularında Batı Adliyesi sözleşeli katipliğe alınacak 149 kişi ile icra katipliğine alınacak 12 kişi için yoğun bir başvuru yapıldı. yapılan değerlendirmeler sonucu kabul ve red listesi oluşturuldu. Uygulama sınavına girmeye hak kazanan adaylar kabul, başvuru şartlarını taşımayanlar ise red listesi oluşturuldu. 

BAŞVURU SAYISI;

Başvurusu kabul edilen adaylar uygulama sıanvı için belirtilen gün ve saatte sınava katılacak.  149 kişilik Zabıt Katipliğine 2 bin 151 kişi başvuru yaptı. Ankara Adliyesine alınacak 53 kişilik zabıt katipliğine ise 420 kişi başvuruda bulundu. 

Ayrıca adaylara yapılacak olan uygulama sınavı 9 Temmuz ile 10 Temmuz tarihinde  Fatih Mahallesi Kültür Caddesi No: 16 Sincan / ANKARA adresinde yapılacak.

Başvuru sonuçları: https://goo.gl/B7gJM3

Editör: TE Bilisim