Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı niteliklerde ve pozisyonlarda toplamda 20 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı alım yapacağı kadrolar için Giriş sınavı sistemi uygulayacak. Yapılacak olan Giriş sınavı Sözlü ve yazılı olmak üzere iki aşamada gerçekleşecektir. Ayrıca adayların KPSSP79, KPSSP109 ve KPSSP3 puan türünden en az 70 Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı olması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Fakültesinden 7 kişi, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri 7 kişi, Psikolojiden 3 kişi ve Sosyal Hizmetlerden 3 kişi olmak üzere Lisans mezunu 20 memur alımı yapacaktır. Alım başvuruları, 23 Ocak 2017 tarihinde başlamış olup en geç 03 Şubat 2017 taihinde sona erecektir. Adayların son başvuru tarihine kadar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (www.aile.gov.tr) web sayfasından elektronik ortamda alınacaktır. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir. 

Alınacak adaylardan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, 2015 veya 2016 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 KPSS puanı almış olmaları, Son başvuru tarihi itibariyle, üniversitelerin yukarıdaki tabloda belirtilen en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinden/bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 2017 yılının Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları, Sağlık durumu açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık durumu olmaması şartları aranacaktır. 

Yapılacak Giriş sınavı, 20 Şubat 2017 tarihi ile 03 Mart 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Sınava katılacak adaylar başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilir ve daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim