Kasım ayının başlarında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek amaçlı memur alımı gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı farklı kadrolarda toplamda 50 memur alımı yapacak ve bu kadrolar için adaylara Sözlü sınav yapılacaktır. Memur adaylarının sözlü sınava katılabilmeleri için 2017 Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

Adayların KPSS puan sırası esas alınarak yapılacak olan sıralayama göre adaylar sınava çağırılacaktır. Peki kimler bu sınava başvuru yapabilecek? İşte detaylar..

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylar ÖYSM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 ve 80 puan almış olmaları gerekmektedir. Bunun dışında;

- 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sözlü sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Alım yapılacak ilgili bölümlerden 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim fakültelerinden mezun olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Başvuru tarihinin son 5 yılı içerisinde YDS den ingilizce alanında en az C seviyesinde 70 puan almış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak şartları aranmaktadır.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı toplamda 50 kişilik kadro ile, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakülteleri 15, Hukuk 6, Sosyal Hizmetler 4, Psikoloji 8, Sosyoloji 4, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 4, Bilgisayar Mühendisi 3, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2 ve İstatistik 4 olmak üzere toplamda 50 kişilik alım yapılacak. Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavından İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakültelerinden mezun olanlar için 80, diğer bölümlerden mezun olanlar için 75 ve daha yüksek puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Başvuru yapacak adaylar için başvurular bugün ( 20 Kasım 2017 ) başladı! Adaylar başvurularını en geç, 01 Aralık 2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.  Başvurular, Başvuru formu ve diğer belgeler ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanı inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim