Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 50 memur alımı ilanını Kasım ayı içerisinde yapmıştı. Yapılan duyuruya göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesine farklı kadrolar ve niteliklerde toplamda 50 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, ayrıca adayların KPSS puan durumuna göre sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınav sonucuna göre adaylar boş kadrolara yerleşebileceklerdir.

HANGİ ALANLARDA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı toplamda 50 kişilik kadro ile, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat veya İşletme Fakülteleri 15, Hukuk 6, Sosyal Hizmetler 4, Psikoloji 8, Sosyoloji 4, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 4, Bilgisayar Mühendisi 3, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 2 ve İstatistik 4 olmak üzere toplamda 50 kişilik alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yukarıdaki alanlara göre adaylardan, 2018 yılı ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak, başvuru tarihinin son 5 yılı içerisinde YDS den ingilizce alanında en az C seviyesinde 70 puan almış olmak,

- Yukarıda ilgili bölümlerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmul veya bunlara denkliği olan YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 50 memur alımı başvuruları 20 Kasım 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını hemen yapmaları gereklidir. Çünkü başvurular 01 Aralık 2017 tarihinde sona ermektedir. Buna göre adaylar başvurularını ile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No:10/A Kat 1 Çankaya/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.