Aile ve Çalışma Bakanlığı memur alımı ilanlarını yayımladı. Farklı belediyeler ve kamu kurumlarına 1077 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda KPSS A Grubu Memur Alımı ve KPSS B Grubu Memur Alımı ilanları yayımlandı. Yayımlanan mayıs Ayı Memur Alımları ilanlarına lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile Bakanlığı üzerinde yayımlanan kamuya memur alımı ilanlarına başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bununun dışında özel olarak ise, KPSS, Yaş ve alanına göre özel nitelikler aranacaktır.

KPSS ŞARTI:

Tüm memur alımları için adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 55,60, 65 veya 70 puan almış olmak gereklidir.

MEZUNİYET ŞARTI:

Alımlar e az lise mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda ortaöğretim eğitimi veren kurumlardan, İki yıllık eğitim veren fakültelerde mezun olmuş olmak ve en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak gerekmektedir.

ZABITA MEMURU VE İTFAİYE ERİ ALIMI ŞARTLARI:

Alımların bir çoğu Zabıta Memuru ile İtfaiye Eri kapsamında yapılacak olup adayların bu kapsamda, Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gereklidir.

A GRUBU MEMUR ( KARİYER MESLEK ) İLANLARI:

Aile ve Çalışma Bakanlığında yayımlanmış olan A grubu memur alımı ilanlarına göre alımlar, Sermaye Piyasası Kurulu, Ankara Çankaya Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplamda 55 Memur Alımı yapılacak. İşte İlanlar:

B GUBU MEMUR ALIMI İLANLARI:

Aile ve Çalışma Bakanlığından yayımlanan diğer memur alımı ilanlarıda B grubu Memur Alımı ilanlarıdır. Bu kapsamda toplamda 1022 kişilik kadro ile Alımlar farklı belediyeler ve kurumlar tarafından yapılacak. Buna göre alımlar; Zabıta Memuru, itfaiye Eri, Sağlık Bakanlığı atama kurası, Mühendis kadrolarında yapılacak. Buna göre ilgili ilanlar:

BAŞVURU NASIL YAPILACAK!

İlgili ilanlara başvurular sadece Elektronik ortamda yapacaklar. İlanlar Aile ve Çalışma Bakanlığı resmi Kamu adresi olan https://kamuilan.ailevecalisma.gov.tr/ üzerinden ilanların detaylarını inceleyebilirsiniz.

TÜM MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI İÇİN BURAYA TIKLA

Editör: TE Bilisim