Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye genelinde farklı şehirlerde olmak üzere toplamda 80 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını geçtiğimiz haftalarda belirtmişti. Başvurular 04 Şubat 2019 tarihinde başladı ve adaylar başvurularını en geç 12 Şubat 2019 tarihi yani bugün içerisinde başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgileri, Başvuru şartları ve başvuru bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatında bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere Sözleşmeli Personel çalıştırılmasına ilişin esaslar kapsamında 80 kişilik boş kadro ile Avukat alımı yapacak. Söz konusu avukat kadrosu için adaylara sözlü sınav yapılacak olup sınavda başarılı olanlar kadroya alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Hukuk fakültesi mezunu veya buna denkliği olan ve Yükseköğretim kurumlarında kabul edilmiş yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, başvuru tarihinin son günü itibari ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak veya avukatlık staj bitirme belgesine sahip olup, Türkiye barolar birliğine avukatlık ruhsatı için başvurduğunu belgelemek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 65 yaşını bitirmemiş olmak herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, Herhangi bir kurumda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, kamu personeli seçme sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukat alımı için başvurular 04 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlamış olup başvurularını en geç Bugün ( 12 Şubat 2019 ) itibari ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr https://birim.ailevecalisma.gov.tr/personel ) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru ekranından elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.