Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini gidermek için memur alımı yapacağını ilan etti. İlgili ilan İlan.gov.tr adresi üzerinde yayımlanmış olup henüz başvurular başlamamıştır. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları haberimizde aktarıyoruz.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sözleşmeli olarak Avukat kadrosuna, Taşra Teşkilatına 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi kapsamında çalıştırılmak üzere Avukat alımı yapacak.Bu yönde yayımlanan ilan ile başvurular 04 Şubat 2019 tarihinde başlayacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alımını yapacağı avukat kadrosu için adaylara sözlü sınav yapacak olup sınavda başarılı olanlar sözleşmeli olarak kadroya alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı alımını yapacağı Avukat kadrosu için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Son başvuru tarihi itibari ile Hukuk fakültesi mezunu olmak, Son başvuru tarihi itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 65 Yaşını bitirmemiş olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve sözleşmesi fes edilmemiş olmak şartları aranacak.

Ayrıca bunlar dışında adaylardan bazı özel nitelikler aranacak olup bu yönde ilgili bilgi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi olan (www.ailevecalisma.gov.tr) adresi üzerinde duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar tüm nitelikleri taşımaları durumunda başvurularına ilanın resmi internet sitesinde yayımlanmasının ardından 04 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilirler.Buna göre adaylar başvurularını en geç 12 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adaylar başvuruların Bakanlığın www.ailevecalisma.gov.tr adresi üzerinde bulunan başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak son başvuru tarihine kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Emek Mah. 17. Cad. No:13 Kat :2 Emek/ANKARA adresine şahsen veya posta yolu ile gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru hakkında, Özel şartlar hakkında, Başvuru için istenen belgeler hakkında tüm detaylar Bakanlığın resmi internet sitesinde 04 Şubat 2019 tarihi itibari ile yayımlanacaktır.İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

İlan Bakanlığın resmi internet sitesinde veya Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlandığında ilandan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek veya Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek ilandan anında haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.