Kamu kurumlarına memur alımı ile ilk kez ataması gerçekleştirilen atamalardan bir tanesi de şehit ve gazi yakını atamalarıdır. Bu kapsamda 21 Eylül 2020 tarihli atamalarda toplamda 209 personel alımı yapılacak kurumlara yerleştirilmesi gerçekleştirildi. Atama töreninde konuşma yapan Bakan Selçuk'tan şu ana kadar ne kadar kişinin kurumlara atamasının gerçekleştirildiği açıklandı.

BUGÜN 209 PERSONEL ATAMASI YAPILDI!

AÇSHB Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında, bugüne kadar 4 bin 625 kişinin atamasını yapıldığını aktardı. "Temmuz 2018'den bugüne Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminde 4 bin 625 atama gerçekleştirdik. Bugün de 209 kardeşimizin atamasıyla beraber toplam 44 bin 384 şehit yakınız, gazi ve gazi yakınımızın kamuda istihdamını sağlamış olacağız" dedi.

ENGELLİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

ÖSYM Engelli memur alımı sınavı 2020 EKPSS sınavı tarihinin yeniden ertelendiğini açıkladı. Geç başvuruların yapılması beklenen ekpss için sınav tarihi ÖSYM tarafından yeniden açıklanacak. Eğitim düzeyinde en az ortaöğretim önlisans ve lisans mezunu olan adayların başvuru yapabileceği alımlarda kura tercih başvuru tarihleri belli olduğunda aktaracağız.

İŞİN OLSA