Ölçme, Seçme ve yerleştirme merkezi Başkanlığı 21 Kasım 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığının 2 bin 313 memur alımı için tercih işlemleri başlattı. Yayımlanmış olan tercih kılavuzuna lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar işlem yapabildi. Ayrıca alımlar farklı niteliklerde ve kadrolarda yapıldı. Binlerce adayın tercih yaptığı merkezi atama işlemleri için sonuçlar ne zaman duyurulacak?

TERCİH TARİHLERİ:

ÖSYM 21 Kasın 2019 tarihinde başlattığı Aile Bakanlığı memur alımı başvuruları 27 kasım 2019 tarihi saat 23:59 itibari ile sona eriyor. Başvuru yapmış olan binlerce aday şimdi sonuçları bekleyecek.

KİMLER TERCİH YAPABİLDİ?

Aile Bakanlığı 2 bin 313 memur alımına sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar tercih işlemi yapabildi. Bu kapsamda adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki, 65 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olan ve sadece kadın adaylardan Tercih işlemleri alındı.

KİMLERİN TERCİHLERİ GEÇERSİZ SAYILACAK?

Tercih yapmış olan adayların işlemleri değerlendirilecek. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşımayan ve Tercih ücreti olarak belirtilen 20 TL lik tercih ücretini yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2019/6 Aile Bakanlığı 2 bin 313 memur alımı tercih işlemleri 27 Kasım 2019 tarihinde sona eriyor. Adaylar için tercih sonuçları yani yerleştirme sonuçları ÖSYM üzerinden duyurulacak olup önümüzdeki günlerde duyurulması beklenmektedir. 

Adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM’ce Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığının internet sitesinden öğreneceklerdir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINI BEKLEYEN KADIN ADAYLAR BURADA! TIKLA SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim