Kamuya Memur Alımı başvurularında sona geldik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıı tarafından geçtiğimiz gün duyurulmuş olan ilan ile 2828 Sayılı Kanun Kapsamında 2021 yılı ikinci dönem memur alımı yapılıyor. Alımlar Tercih kılavuzu ile yapılacak. Başvurularda son günlere geldik. Peki kimler başvuru yapabilecek? Mezuniyete göre kontejan dağılımı nedir?

2021/2 Kapsamında 2097 Memur Personel Alımı Yapılacak!

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında yapılacak memur alımlarına en az İlkokul ve en fazla Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Buna göre alımlar, Memur, İşçi, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni,  Düz Memur, Tekniker, Anbar Memuru, Çocuk Eğitimcisi, İşçi, Sağlık Teknikeri, Mühendis, Memur, Kimyager, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen, Arkeolog, Mimar, Sosyolog ve Fizyoterapist pozisyonlarında memur alımı yapılacak.

  • İlkokul/Ortaokul/İlköğretim Mezunu : 809 Kişi
  • Lise Mezunu: 940 Kişi,
  • Ön Lisans Mezunu: 178 Kişi,
  • Lisans Mezunu: 170 Kişi,

Tercihler Sona Eriyor!

2021/2 kapsamında Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında memur alımı başvuru süreci 18 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 27 Ekim 2021 tarihi saat 23:59 e kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans.

Tercih yapmak isteyen adaylar e-Devlet Şifresi ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kimler Tercih Yapabiliyor!

İlgili atamaya sadece 2828 Sayılı Kanun kapsamında Devlet Koruması altında olan kişiler tercih yapabilecekler. Başvuru için adaylardan ise,  Haklarında koruma veya bakım tedbir kararı alınmış, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden ve 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

Editör: TE Bilisim