Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( AÇSHB ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Memur Alımı yapacak. İlgili ilan 31 Aralık 2020 tarihi ile Resmi Gazete'de yayımlanmış olup 2020 yılının son ilanı oldu. Ancak Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre AÇSHB 250 Memur Alımı hakkında başvuru tarihleri açıklanmadı. Peki AÇSHB 250 Memur Alımı başvuru şartları nedir? Ne zaman başvuru yapılacak?

250 MEMUR ALIMI KONTENJANLARI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 250 Memur alımı kadroları için 16 farklı alanda alım yapılacak. Bu yönde AÇSHB 250 kişilik kadro ile Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise, KPSS, YDS ve EĞitim şartları aranacak. Bu kapsamda,

  • Üniversitelerin Dört yıllık eğitim veren yukarıdaki tabloda belirtilen alanlarından mezun olmuş olmak,
  • 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak,
  • ÖSYM yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından İngilice dilinden pua almış olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Bakanlığının memur alımı ilanı 31 Aralık 2020 tarihinde yayımlanmış olup başvuru süreci ilanda belirtilmemiştir. Adaylar henüz ilan için başvuru tarihlerini bekliyor. Söz konusu ilanın Şubat ayı içerisinde başvuruların başlaması beklenmektedir. Bu kapsamda Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (www.ailevecalisma.gov.tr) ve/veya (https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvuru süreci başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim