Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda 250 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacak. Yayımlanmış olan ilana göre alım yapılacak alanlar ve ilanın bazı detayları paylaşıldı. Peki adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de ilana başvuru sürecinin ne zaman başlayacağı ve adaylardan aranan şartlardır? Bu kapsamda ilan detayları nedir? tüm bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşacağız.

16 FARKLI ALANDA ALIM YAPILACAK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yayımladığı ilana göre Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8. dereceden 250 adet kadroya atama yapılmak üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek" şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan bu kapsamda yaş, KPSS ve Eğitim gibi niteliklerde talep edilecek. Aile Bakanlığı bu konuda henüz herhangi bir bilgi vermedi ancak ilana göre adaylardan,

  • 2020 yılında yapılan Kamu personeli Seçme sınavından en az 70 veya 80 puan üzeri almış olmak,
  • Yukarıdaki alanlara göre eğitimini Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerde tamamlamış olmak,
  • Merkezi Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak,

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANIR?

AÇSHB Memur Alımı için başvurular hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. İlan 31 Aralık 2020 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanmış olup ilan hakkında gelişmelerin ve başvuru sürecinin Aile Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerine yayımlanacağı bildiilmişti. Bu kapsamda Bakanlık şu bilgileri paylaştı:

Başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (www.ailevecalisma.gov.tr) ve/veya (https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Giriş sınavına katılma şartları, sınav tarihi ve yeri, sınavın yapılış şekli, değerlendirme yöntemi, KPSS puan türleri ve asgari puanlar, puan sıralamasına göre kaç adayın çağırılacağı, aranacak YDS puanı, son başvuru tarihi, başvuruda istenecek belgeler, öğrenim dallarına ait kontenjanlar, başvuru yeri ve sınavla ilgili diğer hususlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinde (www.ailevecalisma.gov.tr) ve/veya (https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) ve (https://kamuilan.ailevecalisma.gov.tr/) ileriki bir tarihte yayınlanacaktır.

İlan tahmini olarak Mart ayında yayımlanması bekleniyor.

İlandan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim