Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile önümüzde ki hafta yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarına yönelik detaylar öğrenilmeye devam ediyor. Bugün yapılan açıklama ile kadroların duyurulduğu öğrenilmişti. Peki hangi kurum kaç memur alımı yapacak. Yayımlanan kadrolara göre Türkiye geneli Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı toplam 39 memur ataması yapacak. Peki alınacak olan memurlarda hangi nitelikler olmalı ve detaylar nedir?

Hangi Mezunlar Başvurabilecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı belirtmiş olduğu sayılara göre toplam 39 memur ataması yapacak. Peki hangi mezunlar başvurabilir ya da hangi eğitim düzeylerine kaç kadro ayrıldı?

Ortaöğretim - 4 Memuır
Önlisans - 11 Memur
Lisans - 24 Memur

Yukarıda hangi mezuniyet için kaç kadro ayrıldığı detaylı olarak belirtilmiştir. Şu an için kaç puan ile atama yapılır bilinmiyor ancak bu sene toplam 6 milyon Kamu Personeli Seçme Sınavına giren aday olduğu için puanların daha yukarı seviyelere çekilebileceği düşünülmektedir. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere genelde mühendis, avukat, memur, mimar, şoför, hizmetli, sağlık memuru, ambar memuru, satınalma memuru gibi kadrolar için personel alımı yapacak. Sizlerde başvuru yapmak ve kadroları öğrenmek istiyorsanız aşağıda ki linkleri takip edebilirsiniz.

Ortaöğretim Kadroları.docx
Önlisans Kadroları.docx
Lisans Kadroları.docx
Editör: TE Bilisim