Geçtiğimiz günlerde duyuruları yapılmış olan memur alımı ilanlarına göre Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu, Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımlamışlardı ancak başvurularda son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

3 Kamu kurumu farklı pozisyonlarda personel alımı yapacak. Bu kapsamda sizlere alım yapılacak kadrolar hakkında bilgiler vereceğiz.

Sosyal Güvenlik Kurumu “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” adı altında Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir, Elazığ ve Malatya illerinde alım yapılacak.

Adli Tıp Kurumu toplamda 71 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar farklı bölgelerde yapılacak olup Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adayları kapsayacaktır. Buna göre Lise mezunu alım kadroları, 3 Destek Personeli ( ŞOFÖR ), 7 Destek Personeli ( Hizmetli ) Ön Lisans mezunu alım kadroları, 8 Laborant, 18 Sağlık teknikeri dir. Lisans mezunu Alım Kadroları ise, 7 Makina Mühendisi, 2 Kimya Mühendisi, 13 Diğer Teknik Hizmet Personeli ( Kimyager ), 9 Biyolog ve 4 Hemşiredir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ise 2 Sistem Uzmanı, 1 Veritabanı Yönetimi Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı alacak.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

İlgili ilanlara başvuru yapacak adayların taşımaları gereken bazı genel nitelikler bulunuyor. Bunlar ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca özel olarak ise Adli Tıp Kurumu ve Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı ilanları için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Sosyal Güvenlik kurumu ilanı için KPSS şartı bulunmuyor.

BAŞVURULAR:

Bu 3 kamu kurumunun ilanları için başvurular geçtiğimiz günlerde başlamıştı ve bugün ( 05 Nisan 2019 ) itibari ile sona eriyor. Adaylar başvurular ve diğer bilgiler hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları kullanarak ilanlara ulaşabileceksiniz.

Adli Tıp Kurumu 71 Personel Alımı Kadro Dağılımı ve Özel Şartlar Nedir? Lise, Ön Lisans ve Lisans

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kamu Personeli Alımı

SGK KPSS Şartı Olmadan 55 Memur Alımı

Editör: TE Bilisim