Devlet Personel Başkanlığı tarafından 16 Kasım 2017 tarihli yapılan duyuruya göre, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesine göre bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 15 kişilik kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Adaylar başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı toplada 15 kişilik kadro ile bünyesine 2 laborant (Patoloji), 11 sağlık teknikeri (Adli Tıp –Otopsi ) ve 2 şoför alımı yapacak. Adaylar bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için KPSS puan sıralamasına göre sınava katılacak vesınav sonucunda kadroya alınacaklardır. Sınav sözlü olarak yapılacaktır.

ALIM ŞARTLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı bünyesine alımını yapacak olduğu kadrolar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık peoblemi olmamak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Şoför kadrosuna başvuru yapacak adaylar, KPSS den KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve, ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak şartları aranır.

Laborant (Patoloji) kadrosu için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve yükseköğretim kurumlarının Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarından mezun olmak.

Sağlık Teknikeri (Adli Tıp-Otopsi) kadrosunda istihdam edilebilmek için; yükseköğretim kurumlarının Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarından mezun olmak. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavlarında KPSSP93 puan türünden (Önlisans düzeyinden) girmiş olmak.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar, 20 Kasım 2017 tarihi saat 10:00 itibari ile başvurularına başlayacak olup en geç 01 Aralık 2017 tarihine kadar saat 17:00 a kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular Adli Tıp Kurumunun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İlanın Tam Metni