Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere geçtiğimiz ay bir duyuru ile bünyesine Türkiye Geneli 1150 Orman Mühendisi alımı gerçekleştirecek. 

Orman Genel Müdürlüğü 05 EKim 2019 tarihinde resmi internet adresinde bir duyuru yaptı. Yapılmış olan duyuruya göre Orman Genel Müdürlüğü başvuru şartlarında değişiklik yapılldı. Peki hangi madde de değişilik yapıltı ve yeni nitelik nedir? İşte detaylar.

OGM ORMAN MÜHENDİSİ ALIMINA İLİŞKİN DUYURU:

​Genel Müdürlüğümüzce 29.08.2019 tarihinde ilan edilen Sözleşmeli Personel (Orman Mühendisi) Alımı İlanının “ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR” başlıklı 1 inci bölümünde yer alan (d) ve (e) maddelerindeki şartları sağlayan adayların, aynı ilanda Ek-1 de yer alan orman fitopatolojisi ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapan adaylar için belirtilen illeri tercih ederek yerleşmeleri halinde, adaylar laboratuvarlarda istihdam edilecektir. Başvuru esnasında bu dallarda yüksek lisans yaptığını beyan eden adaylar da diğer aday orman mühendisleri ile aynı şekilde “sözlü ve uygulamalı sınava” tabi tutulacaklardır.

Bu dallarda yüksek lisans yaptığını beyan eden adaylardan, yerleştirme aşamasında yüksek lisans diplomalarını belgelemeleri istenecektir.

Bu şartı sağlamayan adayların başka tercihleri olması halinde, o tercihleri doğrultusunda işlem yapılacaktır.

İlanen duyurulur.

OGM ÖZEL ŞARTLARDAKİ "D" VE "E" MADDELERİ:

d) Entomoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak,

e) Fitopatoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman fitopatolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak,

BAŞVURU KILAVUZU VE BAŞVURU ADIMLARI BURADAN

NOT: Söz konusu OGM ilanları hakkında yeni gelişmelerden haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek ilk bizden öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim