Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre 62 kamu kurumu veya kamu kuruluşu tarafından toplamda 6 bin 219 kişilik kadro ile alım yapılacağı bildirilmişti. Söz konusu karar 24 Mart 2020 tarihinde resmi gazete'de duyurulmuş olup en çok kadro sayısını Adalet Bakanlığo ve Ticaret Bakanlığı kapsamaktadır. Ayrıca sadece Adalet ile Ticaret Bakanlığının kadro dağılımı açıklanmış olup bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili detayları aktaracağız.

ADALET BAKANLIĞI: Atama kontenjanlarının 400 adedi İdare Memuru, 160 adedi Cezaevi Katibi ve 1.000 adedi İcra Müdür Yardımcısı için kullanılacaktır.

TİCARET BAKANLIĞI: Atama kontenjanlarının 200 adedi Ticaret Müfettiş Yardımcısı, Ticaret Uzman Yardımcısı ve Ticaret Denetmen Yardımcısı için; 50 adedi ise döner sermaye teşkilatında yer alan kadrolar için kullanılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda aşağıdaki nitelikler talep edilecek.

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Gibi niteliklr aranır.

Özel olarak ise adaylardan, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak ve alım yapılacak alanda eğitimini tamamlamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Adalet Bakanlığı İdare Memur Alımları Detayları Burada

Adalet Bakanlığı Cezaevi Katibi alımları Detayları

Adalet Bakanlığı İcra Müdür Yardımcısı Alımları Detayları Burada

24/3/2020 TARİHLİ VE 2020/104 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

MADDE 1 – (1) Kamu idare, kurum ve kuruluşlarının 20/2/2020 tarihli ve 2020/60 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı eki Karara ekli (1) sayılı listede belirtilen atama sayılarına ilave olarak kullanabilecekleri atama sayıları ekli listede gösterilmiştir.

MADDE 2 – (1) 20/2/2020 tarihli ve 2020/60 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı eki Kararın 2 nci maddesinin birinci fıkrasına (n) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiştir.

“o) Sağlık Bakanlığının sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına ait kadrolarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesi kapsamında yapılacak atamalar,”

MADDE 3 – (1) Bu Karar 1/1/2020 tarihinden geçerli olmak üzere Karar tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

BAŞVURULAR NE ZAMAN ALINACAK!

Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı memur alımları geçen yıl Ekim Kasım aylarında yayımlanmıştı. O tarihlerde alım yapılması beklenirken ülkemize gelen Koronavirüs sebebi ile birçok ilanda başvuru süreci ertelendi. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı alımları'da daha ileri bir tarihe kalabilir.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim