Gençtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre 2 bakanlık 2 kamu kurumu bünyesine memur alacak. Başvuru süreci hafta başı ile birlikte başlıyor ve sadece başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Bu kapsamda bizde sizler için hazırladığımız bu haberimizde ilgili ilanlar hakkında bilgi aktaracağız. Kimler başvuru yapabilir? Kadro dağılımı nedir? Başvurular nasıl yapılacak? Gibi detayları sizlerle paylaşacağız.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere 155 memur alımı yapacaklar. Bu yönde kuruma göre kadro bilgileri şöyledir.

Maliye Bakanlığı, Ankara ve İstanbul illerinde 100 memur kadrosuna uzman yardımcısı alacak. Bu kapsamda alanına göre, Hukuk 10, İktisat 24, İşletme 22, İstatistik 2, Bilgisayar Mühendisliği 5, Endüstri Mühendisliği 16, Makine Mühendisliği 2, Ekonometri 10, Uluslararası İlişkiler 3 ve Maliye alanında 6 memur alımı yapacağını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü 5 kişilik kadrosu ile taşra teşkilatına 2 ve Merkez Teşklatına 3 kişilik kadro ile Kadrolu Hizmetli alımı yapacağını bildirdi.

Adalet Bakanlığı ise 50 kişilik kadrosu ile Mühendis alacağını belirtti. Bu yönde 10 farklı Grupta, 10 Java Programlama, 3 Yazılım Testi, 4 Veri Tabanı Yönetimi, 8 Ağ ve Sistem Yönetimi, 2 Pardus Yönetimi, 3 Enerji Yönetimi, 4 Ses ve Görüntü Sistemleri, 7 Bilgi Güvenliği, 4 Kalite Süreç Yönetimi ve 5 .Net Programlama alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tüm kurumlar adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi genel nitelikler aranacaktır.

KURUMA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

Maliye Bakanlığı Özel Şartları Nedir?

  • Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, iletişim fakülteleri ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumların ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak,
  • İngilizce diline ilişkin olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya buna denkliği T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliği bulunan başka bir sınavdan en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak
  • ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) katılmış ve özel şartlar bölümünde belirtilen geçerli puana sahip olmak,

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Şartları Nedir?

  • Herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olmak,
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,
  • 2018 Yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

Adalet Bakanlığı:

  • En az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olmak,
  • 2018- KPSS (B) Grubu sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Bilişim sektöründeki pozisyonlar için ilgili pozisyon niteliklerine sahip olmak

BAŞVURULAR BAŞLIYOR:

İlgili bakanlıklar ve kamu kurumu için başvuru süreci yarın ( 27 Ocak 2020 ) tarihi ile başlıyor. Adaylar yukarıdaki nitelikler doğrultusunda başvurularını Online olarak gerçekleştirmeleri gereklidir. Sadece EGM başvuruları şahsen yapılacaktır. Başvurular hakkında ve diğer bilgiler hakında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Maliye Bakanlığı 100 Memur Alımı. Son Başvurular 07 Şubat 2020

Adalet Bakanlığı 50 Memur Alımı. Son Başvurular 10 Şubat 2020

Emniyet Genel Müdürlüğü 5 Hizmetli Alımı. Son Başvurular 31 Ocak 2020