Adalet Bakanlığı merkez ve taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere çok sayıda memur alım ilanları açıklandı. Bu alımlardan bir tanesi de taşrada görevlendirilmek üzere Pedagog alımıdır. 7 kişilik personel alımında adaylardan istenilen başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılacak ve sözlü sınav konuları şu şekilde açıklandı.

2018 KPSS sınavına giren adayların başvuru yapabileceği Pedagog alımı için 35 kişi mülakat sınavına alınacak. KPSS P3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almak gerekli olacak. Başvurularda 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşımak gerekmektedir. Adalet Bakanlığı merkez ve taşra personel atama ve nakil yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıyan adaylar kpss puan sıralamasına göre sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav sonucunda kpss puanı ile aritmetik ortalaması sıralamasında kazanan adaylar belirlenecek.

Eğitim şartlarında ise adayların Eğitim programları ve öğretim bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık bölümlerinden herhangi bir tanesinden mezun olmak gerekmektedir.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 13 Ocak 2020 tarihinde başlanacak ve son başvuru tarihi 24 Ocak olarak açıklandı. Buna göre şahsen yada posta yolu ile başvuru kabul edilecek. Posta yolu ile başvuru yapacak olan adaylar postada geçecek süreyi dikkate almalarında fayda olacaktır. 24 Ocak mesai bitimine kadar Bakanlığın ilgili biriminde olması istenilmektedir.

SÖZLÜ SINAV KONULARI NELER?

Adalet Bakanlığı pedagog alımı sözlü sınav konuları belli oldu. Buna göre Genel Kültür 20 soru, atama yapılacak olan kadronun gerektirdiği mesleki bilgiler 40 puan, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi 20,bir konuyu anlama ve ifade etme yeteneğinden 20 puan olmak üzere sözlü sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınav sonuçları adalet.gov.tr adresinden açıklanacak.

HANGİ İLLERDE PERSONEL ALINACAK.

7 kişilik alımda sağlık hizmetleri sınıfındaki memur alımları İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan birimlerde görevlendirilecekler.

ilan ve başvuru detayları