Adalet Bakanlığına 15 bin yeni personel alımı için ilk resmi açıklama geldi. Adayların uzun zamandır beklediği Adalet bakanlığı personel alımları için resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin yaptığı açıklamada Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında yapılacak olan alımlara ilişkin unvanlarda açıklandı. 

15 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALINACAK!

15 bin (15.000) memur alım 2018 yılı içinde gerçekleşecek. Alımlarda personeller 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 B Maddesi kapsamında istihdam edilecek. Sözleşmeli alımlarda Adalet Bakanlığının merkez teşkilatına, Adliyeler, Ceza İnfaz Kurumları ile Adli Tıp Kurumlarına yapılacak. Adliyelerde yoğun iş temposunda görev yapan zabıt katipleri ile Ceza İnfaz Kurumlarında görev yapan İnfaz Koruma Memuru personel açığının fazla olması nedeniyle, Adalet Bakanlığının katiplik ve gardiyanlık kadrolarında daha fazla kadro ayırması beklenmekte. Alım yapılacak unvanların tamamı belli oldu. Bununla birlikte hangi unvandan ne kadar alım yapılacağı açıklanmadı.

ADALET BAKANLIĞINA ALIM YAPILACAK UNVANLAR;

2018 yılında planlanan alımlarda 24 farklı unvanda alım yapılacak Bu unvanlar ise şöyle; İcra Katibi, Mübaşir, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Ceza İnfaz Kurumu Katibi, Sağlık Memuru, Teknisyen, Şoför, Mühendis, Mütercim,  İnfaz ve Koruma Memuru, Zabıt Katibi unvanlarında alım yapılacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim