Adalet Bakanlığı 2020 yılı içerisinde 10 Bin Memur Alımı yapacak. Günümüzdeki işsizlik sıkıntısı ve geçim derdi ile birlikte herkes Kamu ve bakanlıklarda iş imkanı aramaya çalışıyor. Ülkemizde eğitimini almış ve hala açıkta olan binlerce gencimiz doğal olarak Bakanlıklarda memur olmak hayali kuruyor.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül on binlerce adaya müjdeyi vermişti. Eylül ayında katıldığı TV programında 2020 yılı için 10 bin Memur Alımı yapacağını bildirdi. Bunun üzerinde Devlet Memuru Alımı ilanı bekleyen binlerce aday müjdenin gelmesini beklemeye başladı ve gözünü Adalet Bakanlığına çevirdi.

Peki İlan Ne Zaman başlayacak? Alım yapılacak Muhtemel kadrolar nedir? Genel ve Özel Nitelikler nedir? Yeni gelişmeler nelerdir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı Sınav Yönetmeliği Değişti!

Adalet Bakanlığı ve CTE memur alımı için sınav atama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Söz konusu yönetmeliğe göre bazı şartların değiştiğini görüyoruz. İnfaz ve Koruma memuru, Mübaşir, Aşçı, Zabıta Katibi gibi kadrolarda yapılan değişiklikler ve yönetmeliğin tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı Memur Alımı Sınav Yönetmeliği Değişti! Resmi Gazetede Yayımlandı!

Kimler Bakanlığına Başvuru Yapabilecek?

Merak edilen konulardan biriside Adalet bakanlığı Memur Alımı ilanı için şartların ne olacağı oldu. Bu bağlamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise Yaş, KPSS ve Eğitim nitelikleri aranacak. KPSS olarak adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. Yaş şartı olarak ise İnfaz ve Koruma Memuru alımlarında 30 ve diğer kadrolarda 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

Adayların En Çok Beklediği Kadrolar:

Adalet Bakanlığı memur alımı için en çok alım sayısına İnfaz ve Koruma memuru adayları olacak. 6 Bin üzerinde memur alımı yapılmasını bekliyoruz. İlgi gören diğer meslekler ise Zabıta Katibi ve Mübaşir pozisyonlarıdır. Diğer pozisyonlarda ise, Şoför, Destek Personeli, Aşçı, Teknisyen gibi pozisyonlar yer alıyor. Başvuru şartları ve detaylı kadrolar için aşağıdaki bağlantıyı inceleyiniz.

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı ve CTE 10 Bin Memur Alımı Kadro Dağılımı ve Şartları Nasıl Olacak?

Başvurular Başlıyor Mu?

Adalet Bakanlığı Memur alımı alımı beklentileri artmaya devam ediyor. 08 Aralık 2020 tarihi ile Resmi Gazetede yayımlanan karar sonrası bazı şartlarda değişiklik yapıldığını görmekteyiz. Resmi Gazetede yayımlanan karar ile ilanın hazırlık aşamasında olduğunu görüyoruz.

Bu yönde İlanın önümüzdeki hafta yayımlanmasını ve başvuruların Lise KPSS Sonuçlarının açıklanması ( 24 Aralık 2020 ) itibari ile başlamasını ön görmekteyiz.

Adalet Bakanlığı Memur alımı ilanı hakkında yaşanacak yeni gelişmeler ve haberlerden anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz