Adalet Bakanlığı için memur alımı süreci başladı. Bakanlığa bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur ihtiyacını karşılamak üzere farklı 4 memur kadrosu ile alım yapacağını ilan etti. Alımlar toplamda 43 şehre yapılacak ve başvuru şartları gibi diğer nitelikler adaylarla paylaşıldı ve başvuru süreci başladı. Peki kimler başvuru yapabilir? Şehre göre dağılım nasıldır? İşte detaylar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bakanlık alımını yapacağı 171 memur adayından 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre aşağıdaki nitelikler aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
  • Erkek adaylar için Askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi genel şartlar aranır.

Adaylardan özel olarak ise alım yapılacak pozisyona göre ilgili eğitim kurumlarının lisans bölümü mezunu olmaları gereklidir. Ve adaylardan ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavdan puan almış olmak şartı aranacak.

43 ŞEHİRDE 4 ÜNVANDA 171 MEMUR ALIMI:

43 Farklı şehir için alım yapılacak. Bu bağlamda erkek ve kadına daylar arasından 108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alınacaktır. İşte 43 şehre göre kadro dağılımı şöyledir.

BAŞVURU SÜRECİNE DAİR DETAYLAR:

Başvurular 22/07/2019 tarihinde başlayıp 07/08/2019 tarihi mesai saati bitimine kadar herhangi bir Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU VE BAŞVURU FORMLARI

Editör: TE Bilisim