Adalet Bakanlığı memur alımı başvuruları başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuruya göre Adalet Bakanlığı farklı birimlerine memur alımı için ilan yayımlamıştı. CTE, Personel Genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı için başvuru süreci 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı. Merkez ve Taşra teşkilatı için ise başvuru süreci bugün ( 05 Temmuz 2019 ) itibari ile başladı ve farklı pozisyonlarda memur alımı yapılacak.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Adalet Bakanlığı memur alımı hakkında bilgileri aktaracağız. Haberimizde, genel başvuru şartları, özel şartlar, kadro dağılımı ve diğer detaylar yer almaktadır.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı bünyesine alımını yapacağı kadroları açıkladı. Bu bağlamda 303 kişilik kadro için 3 farklı ilan yayımlandı. İlk ilanda 276 kişilik kadro ile hizmetli, avukat, sosyal çalışmacı gibi kadrolar yer alıyorken diğer iki ilanda ise, Mütercim ve Çözümleyici pozisyonları yer almaktadır.

Bu bağlamda, Merkez Teşkilatına, 8 Avukat, 37 Hizmetli alınacak. Taşra Teşkilatına ise, 3 İstatikçi, 45 Hizmetli, 98 Psikolog ve 85 Sosyal Çalışmacı yer alıyor. 

Diğer ilanlara göre ise, 10 kişilik kadro ile  7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alımı yapacak.

Diğer ilanda ise, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ne 1. Grup 10 Çözümleyici ve 2. Grup 7 Çözümleyici olmak üzere toplamda 17 kamu personeli alımı yapılacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

  •  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: Manşet resminde KPSS en az 60 puan yazmasını bazı arkadaşlar yanlış anlamışları. Adalet bakanlığının Çözümleyici ilanı için KPSS en az 60 puan almış olmak şartı bulunmaktadır. Eğer Adalet Bakanlığı ilanını takip eden adaylar bu durumu bilirdi. Bu yönde sitemize yorum yazan arkadaşlara yazıyoruz. Arkadaşlar lütfen ilanı iyi inceleyiniz. Çözümleyici alımı için KPSS en az 60 puan alınmş olması gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR:

Avukat: Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kuramlarından mezun olmak, Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak.

Destek Personeli (Hizmetli): En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Psikolog: Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

Diğer Teknik Hizmet Personeli (İstatistikçi):  İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.

Mütercim:  Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim lisans programından mezun olmak, YDS den alım yapılacak dilelrden puan sahibi olmak.

Çözümleyici:  Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması ve Java Programlama dili il diğer programlama dillerinden en az iki tanesini biliyor olmak ve bunu belgelemek,

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adalet bakanlığı memur alımı başvurusunda bulunacak adaylar başvurularına bugün ( 05 Temmuz 2019 ) itibari ile başlayabilecekler. Adaylar başvurularını en geç 19 temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularıı son başvu gününe kadar istenen belgeler ile birlikte, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. 

İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 276 Memur Alımı için Buraya Tıklayınız

Adalet Bakanlığı Mütercim Alımı ilanı için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı Çözümleyici alım ilanı için Buraya Tıklayınız.