Best FM' e konuk olan, burada kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ soruşturmalarında gizli çalışmalar yapılarak; çok sayıda vatandaşın evine polis gitmeden hakim karşısına çıkmadan aklandığını, bu şekilde gizli soruşturmalar yürütülerek masum vatandaşların lekelenmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Açıklamasında bu yöntemle yaklaşık olarak 55 bin kişinin soruşturmasının yapıldığını ancak kimsenin bundan kötü etkilenmediğini vurguladı. Açıklamasında " Gerçek olan hukuk ve adalettir. Biz, bunu sağlıyoruz. FETÖ'cüler hukuk veya yasa dinlemezlerdi. Şu veya bu sebeple birilerine iftira atılıyordu. İftira olunca ne oluyordu? Örneğin bir vatandaşın evine polis geliyordu. Sosyal çevresinde artık etiketlenmiş oluyordu. Sonra mahkeme takipsizlik kararı veriyor. Ancak verse de bunun dedikodusu devam ediyor. Yeri geliyor kira alacağını alamayan iftira atıyor. Bu durumlarda savcı, hiç şüpheli sıfatı vermeden, kapısına polis göndermeden hakkında soruşturma yapmamak üzere bir ihbar kararı veriyor. Kişinin eşinin, çocuğu veya komşusunun haberi olmadan bu iş araştırılarak, çözülüyor. Devlet bu adamı koruyor. Bir yılı aşkındır bunu uyguluyoruz. Şu ana kadar 55 bin kişi böylelikle savcının, emniyetin önüne çıkmadan, kimsenin haberi olmadan aklandı. Masum vatandaşın lekelenmesine izin vermiyoruz. " ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANINA ÇIKACAK

Personel eksikliğinin giderilmesi noktasında Adalet Bakanlığı' nın çok yakında ilana çıkacağını ifade eden Bakan Abdülhamit Gül, açıklamalarında personel alımına yönelik daha fazla detay vermedi. Bu haber kamuoyuna duyuruldu ve şuanda çok sayıda aday için meraklı ve heyecanlı bekleyiş başlamış durumda. Peki Adalet Bakanlığı memur alımlarında, hangi kadrolara alım yapılacak, ilan tahmini ne zaman yayımlanır?

ADALET VE CTE MEMUR ALIMI - İLAN TARİHİ

Bilindiği üzere uzunca zamandır Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine memur alımları bekleniyor. Bu konuda zabıt katibi, İKM, mübaşir, şoför, tesisatçı, kaynakçı, aşçı gibi kadrolar üzerinden memur alımlarının Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine yapılması beklenmektedir. Kadro sayısı olarak 5 bin öngördüğümüz Adalet Bakanlığı memur alım ilanı süreciyle alakalı duyuru çok yakında kamuoyuna ulaştırılacaktır.

ADALET BAKANLIĞI İLAN YAYIMLADIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ