Adalet Bakanlığı geçtiğimiz hafta adaylara müjdeyi vererek 12 bin 713 kişilik memur alımı yapacağını belirtmişti ve binlerce adayı sevindirmişti. Ancak yapılmış olan yeni duyuruya göre Adalet Bakanlığı memur alımı ilanlarına yenisi eklenerek Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne yeni memur alımı yapılacağı belirtildi. Haberimizin devamından detaylara ulaşabilirsiniz.

12 BİN 713 MEMUR ALIMI İLANLARININ DETAYLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı 4 farklı biriminde görevlendirmek üzere 12 bin 713 memur alım ilanını 28 Haziran 2019 tarihinde ilan etmişti ve İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detayları paylaşmıştık. Tekrardan kısa bir bilgi verecek olursak, Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatına 276 Personel ( Avukat, Destek personeli, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı ) , Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne 4 bin 424 ( Zabıta katibi, Mübaşir, Şoför, Teknisyen, Aşçı ) Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığına 1099 sözleşmeli İcra katibi, Adalet bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğüne 6 bin 914 ( İKM, Teknisyen, Hemşire Büro ve Destek Personeli, Öğretmen, Veteriner, Sosyal çalışmacı gibi pozisyonlara alım yapılacak.

Bu bağlamda Adaylar bakanlığı Lise, Ön lisans veya Lisans mezunları içerisinden 12 bin 713 kişilik boşluk ile memur alımı yapacak. Başvuruları başlayan ilanlar ise, Adalet Bakanlığı personel Genel Müdürlüğüne yapılan alımlar, Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için alımlar başladı.

Adaylar bu ilanlara başvurularını yapabilmeleri için belirtilen özel nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvurular hakkında ve diğer özel nitelikler hakkında, Şehre göre kadro dağılımları için Buraya Tıklaıarak İlgili ilan hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

YENİ İLAN YAYIMLANDI VE SAYI ARTTI!

Adalet bakanlığı yeni bir ilan daha yayımlayarak toplamda memur alımı sayısını arttır. 03 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yayımlanan ilana göre 27 personel alımı daha eklenerek bir önceki alıma göre, 12 bin 713 kişilik toplamda personel alım sayısı 12 Bin 740 oldu. Ayrıca yayımlanan son ilana göre Kamu Personeli Seçme sınavından en az 60 puan almış olan adaylar bu ilana başvuru yapabilecekler. aşağıda ilgili ilan hakkında detayları paylaşıyoruz.

17 ÇÖZÜMLEYİCİ ALIM İLANI:

Resmi Gazete'de yayımlanmış olan duyuruya göre Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığında Merkez Teşkilatında görevlendirmek üzere 27 kişilik boş kadro ile, Bilgi İşlem Genel Müdürlüğüne 1. Grup 10 Çözümleyici ve 2. Gruptan 7 çözümleyici olmak üzere toplamda 17 sözleşmeli memur alımı yapacağını ilan etti.

Söz konusu ilan için adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. Maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir.

İlana başvurular 05 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 19 Temmuz 2019 tarihine kadar devam edecektir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

10 MÜTERCİM ALIM İLANI

Bir diğer ilana göre ise adalet bakanlığı 10 kişilik boşluk ile İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerinde 10 kişilik kadro ile 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylar ilan hakkında daha detaylı bilgi almak isterlerse Buraya Tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.

ŞEHRE GÖRE DAĞILIM:

Adalet Bakanlığı Türkiye genelinde memruy alımı yapacak olup adaylar başvurularını başvuru yapacakları şehirlerdeki sınav komisyonlarına yapacaklar. Şehir dağılımı ve kadro sayıları için işin olsa ekibi olarak tek sayfada hazırladığımız ek-1, ek2 ve ek3 fomlarındanalım yapılacak komisyona göre şehre göre dağılımı detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURU FORMLARI VE SINAV MERKEZLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.