Dün yaptığımız haberde, Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılan kadro ihdasına değinmiştik. Bu kadro ihdasında yer alan kadrolara, Sağlık Bakanlığı personel alım süreciyle alakalı adayların taleplerine, sosyal medya gündemine yansıyan ve sitemiz isinolsa.com üzerinden bizlere aktarılan aday isteklerini gündeme taşımaya çalışmıştık. Bu yaptığımız haberde adaylar tarafından Adalet Bakanlığı' nın da kadro ihdasının yapmasının beklendiği, memur alım sürecinin netliğe kavuşturulması gerektiği yönde talepler geliyordu ve bizlerde bu kadro ihdaslarının yayımlanabileceğini aktarmıştık.

Bu haberimizi sizlere ulaştırmamızın ardından, bugün itibariyle Adalet Bakanlığı, MEB, DİB, ABB, TİKA, YTB ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yönelik kadro ihdasları yayımlandı. Kamuoyuna Resmi Gazete' den gerçekleştirilen duyuruda, Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı için 323 meslek mensubu ve ve 36 yönetim kadrosuna, Milli Eğitim Bakanlığı için 10 ataşe ve 30 eğitim müşaviri, Avrupa Birliği Başkanlığı (ABB) için 1 daire başkanı, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) için 40 musahhih, 15 bekçi, 40 hizmetli ihdası yapıldı. Bunlara ek olarak DİB taşra teşkilatı için 1 ilçe müftüsü ihdası gerçekleştirildi. 

Devlet Arşivleri Başkanlığı (DAB) için danışman, mali hizmetler uzmanı, VHKİ, hukuk müşaviri, şube müdürü, şef, bilgisayar işletmeni, memur, tekniker ve avukat kadrolarından olmak üzere toplamda 127 kadro ihdası sağlandı. Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı için 8 başkanlık danışmanı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı için 2 başkanlık müşaviri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi için ise 30 profesör, 20 doçent ve doktor öğretim üyesi ile birlikte araştırma görevlisi kadrolarına ise 85 kişilik kadro ihdası sağlanmıştır.

Bu kadro ihdaslarına yönelik memur alım süreçlerinin yakın zamanda kamuoyuna duyurusunun yapılması beklenmektedir. İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.