Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, ÖSYM sınav takvimini güncelledi. Buna göre Adalet Bakanlığı İcra Müdür Yardımcılığı sınavı için yeni bir gelişme yaşandı. 

2019 İCRA MÜDÜRLÜĞÜ SINAVI YAPILACAK;

Adalet Bakanlığı sınavları alanında 2019 İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıları Seçme Sınavı eklendi. Adalet Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda alımları kurum içi görevde yükselme ile almaya başlamıştı. Buna göre sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Adalet Bakanlığı görevde yükselme yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilmekteydi. Yeni gelişme sonrası İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavı başvuruları 7 Kasım ile 14 Kasım tarihleri arasında alınacak. Sınav 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Geç başvuru yapmak isteyen adaylar için 27 Kasım tarihinde bir günlük başvuru imkânı olacak. Adayların en çok merak ettiği sınava başvuru eğitim şartları neler olacak? Sınavda yaş şartı aranacak mı?

2019 yılında naklen 400 icra müdür alımı yapıldı. İcra katibi kadrosunda en az 1 yıl fiilen görev yapmış adaylar başvuru yapabildiler. Eğitim şartlarında ise Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okullarından mezun olmak gerekli olmakta. 

MUHTEMEL BAŞVURU ŞARTLARI

ÖSYM üzerinden yapılacak sınavlarda eğitim şartında Hukuk Fakültelerinden mezun olmak ve Adalet Meslek Yüksek Okullarından Adalet Bölümlerinden mezun olmak gerekli olacak. Yazılı sınav ve sözlü sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Yüksek puandan başlanarak nihai başarı listesi oluşturulacak. Yaş şartında ise en fazla 35 yaşını geçmemiş adaylar başvuru yapabiliyorlar. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim