Adalet Bakanlığı memur alımı yapacak. Geçtiğimiz aylarda yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı yazılı ve sözlü sınavlar ile 5-9 uncu dereceli kadrolara 700 adet İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı açıktan ve naklen alım yapacak. İlgili ilan için başvuru süreci başlamış olup adaylar başvurularını bazı şartlar doğrultusunda yapacaklar. Bu kapsamda adaylardan icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde belirtilen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı adaylardan genel olarak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

EĞİTİM ŞARTI VE YAŞ ŞARTI:

Adayların yukarıdaki genel nitelikleri taşıyor olmaları ile birlikte ayrıca yaş olarak, Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 01/01/1984 ve daha sonra olanlar) ve Eğitim olarak Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı başvuruları bugün ( 07 Kasım 2019 ) itibari ile başladı ve başvuruların en geç 14 Kasım 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR ÖSYM'DEN

Adaylar başvurularını Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Geç başvuru tarih olarak ise 27 Kasım 2019 olarak belirtilmiştir.

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU:

2019-Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı Başvurularının Alınması

2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2019-İcra), 28 Aralık 2019 tarihinde Ankara'da uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 07-14 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10:00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2019-İcra Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2019-Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim