Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yayınladığı bildiriler ile kendi bünyelerinde tespit ettikleri boş kontenjanları doldurmaya devam etmektedir. Kamu Personeli Seçme Sınavı sonrası yapılan Merkezi Atama ile boş kontenjanlara memur ataması yapan Adalet Bakanlığı yıl içerisinde personel alımı yapmaya devam ediyor. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriler ile çok sayıda aşçı alımı yapılacağı duyuruldu. Adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir.

Kaç Kişi Alınacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığından yayınlanan bildiri ile Adalet Bakanlığının aşçı alımı yapacağı öğrenildi. Peki kaç kişi alınacak?
Yayınlanan bildiriye göre toplam 18 kadrolu aşçı alımı yapılacağı öğrenildi. Adaylar memur olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edecek. Başvuru yapmak isteyen adayların 2014 yılında yapılan ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve bu sınavdan 70 ile üzeri puan almış olması gerekmektedir. Aşçılık ile alakalı gerekli belgelere veya mezuniyetlere sahip olan adayların KPSS'den 70 ve üzeri puan alması ile Adalet Bakanlığına başvuru yapabilir. Peki başvuru yapacak adaylar ne yapmalı?

Yazının en altında bulunan resmi bildiriye tıklayarak gerekli detayları ve nitelikleri öğrenebilirsiniz. Bu form aracılığı ile başvuru tarihleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız