Adalet Bakanlığı 10 Bin Memur Alımı yapacak. İKM Alımı, Zabıta Katibi Alımı ve Mübaşir Alımı yapılacak.

Adalet bakanlığının memur alımı ilanı 2020 yılının en çok beklenen ilanlarından oldu. Adayların merakla beklediği ilan henüz yayımlanmadı. Adalet Bakanı Abdulhamid Gül tarafından Eylül ayında yapılmış olan açıklamaya göre bakanlık bünyesindeki birimleri ile Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere 10 bin civarında memur alımı yapılacaktı. Bütçe görüşmeleri sonrası hazırlanacak ilan hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak Geçtiğimiz gün 08 Aralık 2020 tarihinde gelen Resmi Gazeteye göre Adalet bakanlığı sınav yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda bazı kadroların başvuru şartları belli olmaya başladı. Bu haberimizde sizlere yapılan değişikliğe göre başvuru şartları hakkında bilgileri aktaracağız.

İLANLARI BEKLEYEN VE BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR BURADA

10 BİN MEMUR ALIMI İLANI BEKLENİYOR!

Bakanın açıklamasının ardından 3 ay geçmesine rağmen henüz bir duyuru yapılmadı. Söz konusu Adalet Bakanlığı ve CTE Memur alımı için resmi gazete yapılan düzenleme sonrası ilanın yakın zamanda yayımlanacağını sizlere bildirmek isteriz. Aynı zamanda En Az Lise Mezunu Memur Alımı yapılacağından ilanın 2020 yılı KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları sonrası gelmesini beklemekteyiz. Lise KPSS Sonuçları ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 24 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak.

EN ÇOK İKM, ZABIT KATİBİ VE MÜBAŞİR ALIMLARI BEKLENİYOR!

Adalet Bakanlığı ve CTE Memur alımlarında en çok başvuru yapılan kadrolar ve adayların en çok rekabet gösterdiği kadrolar İKM ( İnfaz ve Koruma Memuru, Mübaşir ve Zabıt katibidir. Bu kapsamda en az 6 bin İKM, 1000 üzerinde Mübaşir ve 3 bin üzerinde Zabıt Katibi alımı bekliyoruz. Bu yönde sizin de düşünceleriniz ve istekleriniz varsa YORUM YAPARAK bizlere iletebilirsiniz.

İKM, ZABIT KATİBİ VE MÜBAŞİR KPSS ŞARTI BELLİ OLDU!

Resmi Gazetede yayımlanan sınav yönetmeliği değişikliği sonrası KPSS şartı kesinleşti. Söz konusu açıklamada:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılan merkezî sınava girip en az yetmiş puan alanlar arasından.

şeklinde bir açıklama yer aldı.

ZABIT KATİBİ, İKM ve MÜBAŞİR ŞARTLARI NEDİR?

Resmi Gazetede gelen bir diğer maddeye göre değişikliği yapılan nitelik şöyledir:

“Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru ve cezaevi kâtibi kadrolarına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken; hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralanır."

Diğer genel ve özel niteliklere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

CTE 6 Bin Üzerinde İKM Alımı Yapacak! Gardiyan Alımı Şartları Nedir?

Adalet Bakanlığı Lise Mezunu Zabıt Katibi ve Mübaşir Başvuru Şartları Nedir?