Kamu kurumlarına ilk kez atanmak isteyen adaylar atanmak istedikleri kurumlar ve unvanlara göre Kamu Personeli Seçme Sınavına girmekteler. Buralardan aldıkları KPSS puanına göre atama bekleyen adaylar, unvan bazında ve eğitim düzeyinde beklenen ilanlar geldi. Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylara müjdeli haber geldi. Bakanlıklardan; Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığından, Yüksek Öğrenim Kurumundan ve Merkez Bankasından çok sayıda memur alımı gerçekleşecek. Bu kurumlar toplamda 6 bin 234 memur personel alımı ilanı açıklandı. Başvuru tarihi ve şartlarını şu şekilde açıklanmıştır.

HAKİM SAVCI ALIMI;

Adalet Bakanlığı tarafından ilana göre 1200 hakim ve savcı alımı yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak sınava göre 1000 adli yargı, 100 avukatlık mesleğinden geçenler için 100 idari yargıda görevlendirilecek. Başvurular 1 Ekim 2020 tarihi itibari ile başlayacak. Son başvuru tarihi ise 8 Ekim 2020 tarihi olarak açıklandı.

DİYANET 5 BİN PERSONEL ALIMI; 

KPSS'den en az 50 ve üzeri puan alan adaylara yönelik olarak 5 bin personel alımında ilahiyat fakültesi mezunları, İlahiyat önlisans mezunları ile lise mezunu adaylar başvuru yapabilecekler. KPSS P124, P123 ve P122 puan türleri baz alınacak. Bayan adaylar kuran kursu öğretici sınavına başvuru yapabilecekler. Başvurular 6 Ekim tarihinde başlayacak.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI;

Merkez Bankası özel güvenlik görevlisi kadrosunda 30 kişi istihdam edecek. Adaylar tam zamanlı olarak görev yapacaklar. 30 yaşını geçmemiş adaylar eğitim şartlarını taşımaları ise KPSS sınavlarından en az 60 ve üzeri puan almaları ile başvuru yapabilecekler. Adayların koruma ve güvenlik görevlisi kadrosunda fiziki şartları taşımaları istenilmektedir.

YÖK İLANI; 

Yüksek Öğrenim Kurumuna uzman kadrosunda 4 kişilik alım yapılacak. Buna göre adayların Fen Edebiyat Fakültelerinden, İİBF, İlahiyat, Fen Edebiyat bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir. 25 Eylül 2020 tarihinde başlanan başvurular için son gün 9 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim