Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına toplamda 12 bin 713 memur alımı yapılacak.

Bakanlık genel Müdürlüklerine bağlı adliyelerde ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı ceza infaz kurumları için 4 farklı ilan geçtiğimiz gün duyuruldu. Adaylar bu ilanlarda öğretmen, hekim, zabıt katibi, psikolog, hizmetli, sosyal çalışmacı, destek personeli kadrolarına başvuru yapabilecekleri, belirtilirken genel başvuru şartlarında ise;

T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, 2018 yılı KPSS sınavlarından P94, P93 veya P3 puan türlerinden 70 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir. 

BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

LİSANS MEZUNU BAŞVURU YAPILABİLECEK KADROLAR; Avukat, Psikolog, sosyal çalışmacı, öğretmen ve veteriner hekim kadrolarında lisans mezuniyeti aranacak.

LİSE MEZUNU BAŞVURU YAPILABİLECEK KADROLAR; Destek personeli, sözleşmeli zabıt katibi, sözleşmeli mübaşir, sözleşmeli şoför, teknisyen ve aşçı kadroları ile icra katibi, kaloriferci, hemşire bölümlerinden lise mezunu olmak yeterli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK;

Resmi Gazetenin 29 Haziran tarihili kararında Adalet Bakanlığı CTE'nin personel alım kadrolarında biri değişiklik yayımlandı. Daha önce başvuru kılavuzunda 108 piskolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim kadroları için erkek adayların başvuru yapabileceği belirtilmişti. Değişiklik sonrasında bu kadrolar için "erkek adaylar arasından" ibaresi ilandan kaldırıldı.