Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne çok sayıda memur alımı yapılacak. Bilindiği gibi Basın Müşavirliğinden yapılan duyuru ile Adalet Bakanlığına ne kadar memur alımı yapılacağı, bu alımların hangi kadrolara yapılacağı açıklandı. Bakan Abdülhamit GÜL sosyal medyadan yaptığı açıklamada adaylara müjdeli haberi verdi. Alım yapılacak unvanlarda Zabıt Katibi ile İnfaz Koruma Memuru (Gardiyan) kadrolarında çok sayıda personel ihtiyacı bulunması nedeniyle daha fazla alım yapılması beklenmekte. 

İKM BAŞVURU ŞARTLARI;

2018 yılı CTE personellerinden İKM alımı başvuru şartları neler? Adayların bu alımalarda eğitim düzeyinde en az lise mezunu olması, KPSS puan türlerinden en az 70 ve üzeri puana sahip olması, yaş şartında ise en az 18 yaşını doldurmuş olması en fazla ise 30 yaşını doldurmamış olması istenilmekte. 

Adaylar yaş şartının esnetilmesini ve bir çok alımda olduğu gibi 35 yaşına kadar olan adaylarında başvuru yapmasını istemekteler. Ayrıca adaylar KPSS puan sıralaması ile alım yapılacak olan komisyonda 10 katı kadar aday boy ve kilo şartlarını uyup uymadığının tespiti için fiziki yeterliliğin ardından mülakat sınavına alınmaktalar. 2018 İKM alımları henüz yayımlanmasa da daha önceki yıllarda yapılan alımlardaki başvuru şartları beklenmekte. Yayımlanacak olan ile başvuru şartları kesinleşecek. Başvuru kılavuzu yayımlanır yayımlanmaz ziyaretçilerimize bilgilendireceğiz.

Adalet Bakanlığı memur sınav, atama ve nakil yönetmeliği için tıklayın

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim