Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı 3 bin 611 kişilik boş kadro ile memur personel alım duyurusu yaptı! Yapılan duyuruya göre 3 bin 611 kişilik kadro arasında yer alan 89 kişilik kadro Büro personeli ( ceza infaz kurumu katibi ) pozisyonuna verildi. Başvuru yapacak adaylar 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine büro personeli için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak şartı ile önlisans veya lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak, son başvuru günü itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları aranmaktadır.

Ayrıca kadrosuna göre özel şart olarak, Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya  son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 25 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, bakanlığın internet sitesinden indirilecek olan başvuru formunu dolurupöğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.

Editör: TE Bilisim