Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilanlara göre Adalet Bakanlığı ve Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü toplamda 5 bin 300 kişilik boş kadro ile memur perosnel alımı yapılacak. Bu kapsamda iki farklı pozisyon için alım yapılacak olup başvuru süreçleri geçtiğimiz haftalarda başlamıştı ve adaylar için başvurularda son günlere gelindi. İlan detayları nedir? Başvurular ne zaman sona erecek ve sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte Detaylar!

5300 MEMUR PERSONEL ALINACAK!

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 5 bin kişilik boş kadro ile Arabuluculuk sınavı düzenleyecek. Söz konusu sınav sonucuna göre 5 bin arabulucunun işlemleri yapılacak.

Bir diğer ilana göre ise Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından gelmiş olan ilana göre 300 kişilik boş kadro ile idare memurluğu öğrencisi alımı yapacağını açıkladı. Yapılmış olan duuruya göre Adalet Bakanlığı CTE tarafından sözlü ve mülakat sınavı yapılacak olup söz konusu sınavları başarılı olarak geçen adayların başvuruları kabul edilecektir. 

300 İDARE MEMURU ALIMI DETAYLARI:

CTE den gelmiş olan duyuru ile 300 İdare memuru alımı için başvuru süreci 19 Ağustos 2019 tarihinde başlamıştı. Adaylar başvurularını en geç 02 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecek.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Başvurularını 02 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlayan ve başvuru niteliklerini taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek. Sözlü sınav ve mülakata, 2018 KPSS LİSANS sınavına katılıp KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alan öğrenci adaylarından en yüksek puandan başlamak üzere Bakanlıkça belirlenen (300) kadro sayısının 5 katı (1500) idare memurluğu öğrenci adayı çağrılacaktır. -Sözlü sınav ve mülakata girecek adayların isimleri, sınav yerleri ile sözlü sınav tarihleri Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden (www.cte.adalet.gov.tr) bilahare ilân edilecektir.

5000 ARABULUCU ALIMI İLANI DETAYLARI:

5 bin aracululuk ilanı geçtiğimiz ay gelmiş olup adaylar başvurularına 19 Ağustos 2019 tarihinde başlamışlardı. Adaylara verilmiş olan sürenin sonuna gelinerek adaylar başvurularını en geç 02 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, elektronik ortamda, e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden 19 Ağustos 2019 – 02 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Başvuru şartlarını taşıyan adayların adı ve soyadının yer aldığı liste Daire Başkanlığının www.adb.adalet.gov.tr internet adresinde 14 Ekim 2019 tarihinde ilân edilecektir. Arabuluculuk sınavına başvuru şartlarını taşıyanlara ilişkin liste Üniversiteye gönderildikten sonra listedeki adayların, Üniversite tarafından 21 Ekim 2019 – 01 Kasım 2019 tarihleri arasında sınav başvuruları alınacaktır.

CTE 300 Memur Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı 5 Bin Arabuluculuk ilanı

Editör: TE Bilisim