Adalet Bakanlığı bünyesine yeni alımların yapılması bekleniyor, adaylar müjdeli bir haberin kamuoyuna aktarılmasını istiyorlar. Yürütülecek 10 bin memur ve personel alımı için önce Adalet Bakanı Abdülhamit Gül' ün daha sonrasında da CTE genel müdürü Şaban Yılmaz' ın açıklamaları doğrultusunda adaylar son derece sabırsızlanmaya, ilan beklemeye başlamışlardı. Yaptığımız haberlerde Adalet Bakanı Gül' ün ve CTE müdürü Şaban Yılmaz' ın açıklamalarına yer vermiştik. Bu açıklamalarda Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine yapımı planlanan memur alım süreçlerine dair son durum hakkında bilgilendirmeler yapılmış ve yeni alımların kamuoyuna duyurulacağı, ilgili ilan süreçleri konusunda çalışmaların yürütüldüğü aktarılmıştı.

Adalet Bakanı Gül' den açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklamada " Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bu alımların ne zaman yapılacağına dair net bir tarih vermem uygun olmaz ancak çalışmalar devam ediyor yakın zamanda gerekli bilgiyi kamuoyu ile gerekli birimlerimiz paylaşacaktır.İnfaz koruma memuru halk arasında gardiyan olarak bilinir, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen ve daha birçok pozisyonda istihdamlarımız olacak. " ifadelerine yer verildi.

CTE müdüründen de açıklama yapılmıştı

Mevcut personel sayısının artış göstereceğine işaret eden genel müdür Şaban Yılmaz açıklamalarında yeni personel alımları yapılacağını duyurmuştu. İlgili açıklamasında " Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız. " şeklinde aktarmıştı.

ADALET VE CTE MEMUR ALIMLARI BİLDİRİM OLARAK GELSİN

Mobil uygulamalarımızı indirin Adalet ve CTE memur alımları cep telefonunuza anında bildirim olarak gelsin. Tüm gelişmelerden ilk siz haberdar olun.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim