Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanmış olan ilana göre farklı kadrolar için memur alımı yapılacak. Adalet Bakanlığına bağlı olan Adli Tıp Kurumu bünyesindeki memur personel ihtiyacı için toplamda 57 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak memu personel alımı yapacağını Geçtiğimiz haftalarda ilan etmişti. Adaylar Dört gözle başvuru sürecinin başlamasını bekliyor. Başvuru süreci için son günler kaldı ve başvuru şartlarını taşıyan memur adayları bir kaç gün sonra  başvurularına başlayabilecekler. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

ALIM KADROLARI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu toplamda 57 kişilik boş kadro ile, 4 Biyolog, 9 Diğer Hizmet Personeli ( Kimyager ), 3 Büro Personeli, 6 Destek Personeli ( Hizmetli ), 3 Destek Personeli ( Şoför ), 2 Teknisyen, 2 Hemşire, 3 Laborant, 3 İnfaz ve Koruma Memuru ( Kadın ), 21 Sağlık Teknikeri ve 1 Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Teknisyeni ) olmak üzere kadro dağılımı mevcuttur.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Son başvuru günü olan 06 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı (KPSS-2018) yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. ( 01 Ocak 1983 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.) İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için, merkezi sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.).
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, d) 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Adli Tıp Kurumu için adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Adaylar başvurularına 26 Ağustos 2019 tarihi itibari saat 10:00 'da başlayabilecek ve en geç 06 Eylül 2019 tarihi saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Başvuru esnasında fotoğraf ve KPSS sonuç belgesi ile diploma veya geçici mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi gerektiğinden adayların bu belgelerin pdf ya da resim formatındaki hallerini hazır bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru işlemini uygun şekilde yaparak tamamlayan adaylara başvuru kayıt numarası sistem tarafından otomatik olarak verilecektir.

BELGELER VE EKLER İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.