Adalet Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yayımladığı ilanda 700 kişilik boş kadro ile yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre 5 ve 9. dereceli kadrolara 700 İcra müdür ve İcra Müdür yardımcısı alımı yapacağını belirtmişti. Başvurularına 07 kasım 2019 tarihinde başlamış olan adaylar için başvurularda son güne gelindi. Başvuruların bitmesi ile birlikte geç başvurular alınacak. Peki Geç başvuru nedir? Farkı nedir? neden geç başvuru alınır? Gibi soruların cevabını haberimizde sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adalet bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için 700 İcra Memuru alımı başvuruları 07 kasım 2019 tarihinde başlamıştı. Adaylara verilen bir haftalık sürenin sonuna gelindi. Adaylar başvurularını en geç 14 Kasım 2019 tarihie kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla  alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

 Başvuranların icra müdür yardımcısı olarak atanabilmeleri için İcra Müdür ve Yardımcıları ile İcra Kâtiplerinin Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde belirtilen aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

Bu kapsamda adaylardam, 35 yaşını bitirmemiş olmak, Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Kamu haklarından mahrum olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

GEÇ BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı yayımladığı 700 memur alımı ilanına göre normal başvuruların 14 Kasım 2019 tarihinde sona ereceğini belirtmişti. Geç başvuru olarak ise 27 Kasım 2019 tarihini belirtti. Peki Normal başvuru ile geç başvuru arasındaki fark nedir?

Normal başvurularda yani 14 kasım 2019 tarihi saat 23:59 a kadar yapılacak başvurularda sınav ücreti olarak talep edilen miktar 216 TL olarak belirtildi. Adaylar sınav ücretini ÖSYM'nin belirttiği bankara yatırmaları gerekldir.

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, 324,00 TL olan sınav ücretini aynı gün yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz.

Yani geç başvuru ile normal başvuru arasındaki fark Sınav ücreti ve ücreti yatırma işlemleridir. Başvuru kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşarak ilan hakkında detayları öğrenebilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim