Merakla beklenen ilanların başında gelen Adalet Bakanlığı memur alım süreciyle alakalı gündeme önemli bir açıklama yansıdı. Bu açıklama Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapıldı ve memur alımı bekleyenlere müjdeli haberi verdi. Yüzbinlerce kişi tarafından ilgiyle ve merakla takip edilen Adalet Bakanlığı memur alımlarına yönelik, mevcut personel sayısından ve bu sayıdaki yaşanacak artıştan bahseden Bakan Gül, memur alımının yapılacağını aktardı. Memur alımı bekleyen vatandaşlara müjdeli haberi dolayı yoldan aktaran Bakan Gül, mevcut personel sayısının 41 bin civarında olduğunu ve 2019 yılı itibariyle bu sayının 48 bine çıkarılacağına aktardı. Açıklamasında alımlara yönelik tarih vermedi ancak, şuanki durumda en azından 7 binlik memur alım sürecinin yaşanacağı kanıtlanmış oldu.

Bu bağlamda Bakan Gül' ün açıklamalarının ardından da yine Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) bünyesine yapılacak alımlar merak edildi. CTE alımı için açıklama gerçekleştirilmemiş olsa dahi daha önceki alımlardan yola çıkılarak İKM kadroları başta olmak üzere çok sayıda kadro için memur alım ilanlarının yayımlanması beklenmektedir. Bu CTE alımında da sayının 10 bin kişi olacağı düşünülmektedir. Adaylar sosyal medya platformlarında özellikle CTE İnfaz Koruma Memuru (İKM) alımı için merakla beklediklerini dile getirmekte, paylaşımlarında bunlara yer vermektedirler.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI HANGİ KADROLARA YAPILIYOR?

Adalet Bakanlığı' nın daha önceki memur alımları incelendiğinde zabıt katibi, icra katibi, şoför, memur, teknisyen, aşçı, hizmetli, psikolog, istatistikçi, kaloriferci, avukat, sosyal çalışmacı gibi kadrolara memur alımları yapıldığı görülmektedir. Bu bağlamda 7 binlik memur alımında da bu kadrolara yer verileceği düşünülmektedir. Kadrolara yapılacak alımların sayısı da ilan yayımlandığında netlik kazanacaktır.

ADALET BAKANLIĞI VE CTE İLAN YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİM ALMAK İÇİN MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRİNİZ! İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim