Uzun zamandır beklenen ilanlar 28 Haziran 2019 tarihi Cuma günü hem resmi gazete'de hemde bakanın açıklamaları ile kamuya duyurulmuştu. Adalet bakanlığı toplamda 4 farklı birimine 12 bin 713 kişilik kadro ile alım yapacağını ilan etmişti. Bu bağlamda 01 temmuz 2019 tarihi itibari ile Adalet Bakanlığı iki birimine 5 bin 523 memur alımı için başvuru süreci başladı. Bu haberimizde sizlere hangi birimler için ve hangi pozisyonlar için başvuruların başladığını ve nasıl başvuru yapılacağı hakkında detayları aktaracağız.

BAŞVURULARI BAŞLAYAN KADROLAR:

Adalet Bakanlığı 01 temmuz 2019 tarihi itibari ile, Personel Genel Müdürlüğü için boşta bulunan 4 bin 424 kişilik kadro için ve İcra işleri Dairesi Başkanlığı için 1099 sözleşmeli icra katibi alımı için başvuru süreci başlamış oldu. Bu bağlamda Personel Genel Müdürlüğüne, 3.071 sözleşmeli zabıt katibi (EK 1/A), 1.169 sözleşmeli mübaşir (EK-l/B), 96 sözleşmeli şoför (EK-l/C), 58 sözleşmeli teknisyen (EK-l/D) ve 30 sözleşmeli aşçı (EK-l/E) kadrolarına başvurular başladı. İcra Dairesi Başkanlığı için ise 1099 Sözleşmeli İcra Katibi başvuruları başlamış oldu.

ADAYLARIN BAŞVURU YAPABİLMESİ İÇİN GEREKEN NİTELİKLER:

Adayların bu ilanlara başvuru yapabilmeleri için genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 35 yaşını bitirmemiş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Arşiv araştırması olumlu olabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

İlgili kadrolar için özel niteliklere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Zabıt Katibi, Mübaşir, Teknisyen, Aşçı ve Şoför Alımları için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı sözleşmeli İcra katibi alımı için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI:

Adaylar için başvuru süreci başlamış oldu. Adaylar başvurularına 01 temmuz 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Başvuruların sınavın yapılacağı başvuru kılavuzundaki listelerde belirtilen adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması gerekmektedir.

Başvurunun sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon tarafından sınav ortak rolüne girilmek suretiyle daha önce tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP'tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek tamamlanacaktır.

Başvurun un sınavın yapılacağı adalet komisyonuna gönderilmek üzere herhangi bir adalet komisyonu başkanlığına yapılması halinde; adayın başvurusu, komisyon tarafından sınav ortak rolüne girilmek suretiyle başvurunun yapılacağı komisyon tarafından daha önce tanımlanmış sınav numarası üzerinden UYAP sınav ekranına kaydedilecek ve UYAP'tan tanzim edilen sınav kayıt formu imzalanıp onaylandıktan sonra bir sureti adaya verilerek sınav kayıt formu ve başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle acele posta servisi (APS) ile başvuru yapılan adalet komisyonu başkanlığına gönderilerek tamamlanacaktır.

Belirtilen usule uyulmadan posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla sınavı yapacak adalet komisyonuna veya Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar başvuru kılavuzundaki listelerde yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen sözleşmeli pozisyonlarından sadece bir unvan için bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Adayın birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır.

İstihdam edilmeye hak kazanan adaylar başvuru yaptıkları adalet komisyonlarına bağlı, merkez veya mülhakat adliyelerinden birinde istihdam edilebileceklerdir.