Adalet Bakanlığı 418 kamu personeli alımı yapacak. Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 7 farklı kadro ile KPSS Puanı ile memur personel alımı yapılacak. Başvuruların 11 Kasım 2020 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Peki başvuru değerlendirmeleri nasıl yapılacak? Henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak?

Adalet Bakanlığı 418 kişilik kadro ile 12 istatistikçi, 144 psikolog, 100 pedagog, 156 sosyal çalışmacı, 3 mimar, 2 diyetisyen, 1 şehir plancısı alımı yapacak. 

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ OLACAK?

Adalet Bakanlığı adaylardan öncelikle genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Sonrasında ise 2020 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve alım pozisyonuna göre ilgili Üniversitelerden mezun olmuş olmak gereklidir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı başvuruları 11 Kasım 2020 tarihi ile başlamıştı. Başvurular en geç 25 Kasım 2020 tarihine kadar alınacak. Başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar https://pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru için ekler şöyledir.

Ek-1 listesi Atama Yapılacak Kadrolar

Ek-2 listesi Sağlık Beyanı

E-Başvuru Klavuzu

BAŞVURU DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2020-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, ilan edilen kadro sayısının 5 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

KPSS puanı ile sözlü sınavda alınan puanın aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılması suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar atama yapılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanlığına 418 Kamu personeli alımı için başvuru sonuçları adayların Değerlendirmesi sonrası Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Bakanlığımız internet sitesinde (www.adalet.gov.tr) ilan edilecektir. Bu yönde herhangi bir tarih vermeyen adalet bakanlığı büyük olasılıkla sonuçları Aralık ayının ilk haftası açıklaması beklenmektedir.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim