Adalet Bakanlığı 400 İdare Memuru alımı yapacak. Başvurların bitmesi ile birlikte adaylar başvuru sonuçlarını beklemeye başladı bile. 400 İdare Memuru alımı sınav ile yapılacak. Buna göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 9-5'inci dereceli kadrolara 300 erkek ve 100 Kadın aday alacak. KPSS Sıralaması ile sonuçlar belirlendikten sonra kadro sayısının 5 katı kadar adaya sınav yapılacak.

Sözlü ve Mülakat Sınavı Yapılacak

Adalet bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 400 idare memuru için öncelikle sözlü ve başarılı olanlara mülakat sınavı yapacak. Sonuçların açıklanması ile sözlü ve mülakat sınavının tarihleri belli olacak. Adayların sözlü sınava gelirken bakanlığın belirttiği belgeleri bulundurmaları gereklidir.

Sözlü Sınav Konuları Nedir?

  • İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi 40,
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 20,
  • Genel kültür 40,

puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi tespit edilirken; genel hukuk, infaz mevzuatı ve ceza infaz kurumu idaresine ilişkin konuların bir veya birkaçından soru sorulacaktır.

Mülakat Konuları:

  • İlgilinin davranışı ve genel fiziki durumu 50,
  • Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği 50,

puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Öğrenci alımlarının sınavlardan geçerli sonuç alabilmeleri için sözlü ve öülakat sınavından 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınmış olması gereklidir.

Sınav sonuçlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.