Son zamanlarda yapılan açıklamalar ardından yayımlanması beklenen 2500 memur alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlandı. Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki memur eksikliği için 2500 kişilik kadro ile Memur alımı gerçekleştirecek. Adalet Bakanlığı alım yapacak olduğu 2500 kişilik kadro için adaylara yazılı ve/veya sözlü olarak sınav gerçekleştirecek. Buna göre Adalet Bakanlığı bünyesine 2500 kişilik boş kadro ile, 2250 Sözleşmeli zabıt katibi ve 250 Sözleşmeli Mübaşir alımı yapacak. 

KPSS ŞARTI ARANIYOR!

Adalet Bakanlığı bünyesine alım yapacağı 2500 kişilik kadro için adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. Adayların sözlü veya yazılı sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı puanına bakılacak. Buna göre adaylar en az lise mezunu olmak şartı ile, Önlisans ve Lisans mezunu olmaları gerekmektedir. Adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANAN DİĞER NİTELİKLER:

Adalet Bakanlığı alım yapacağı 2500 kişilik kadro için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir arşiv araştırması ve güvenlik araştırmasından olumlu sonuç almak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, askerlik ile ilgisi bulunmamak veya askerliğini yapmış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak şartları ve aşağıdaki özel şartlar aranmaktadır.

Özel Şartlar:

Zabıt Katipliği: Adalet Bakanlığı 2250 Zabıt katibi ilanına başvuru yapacak adaylar, ) Fakülte veya yüksekokulların blgsayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlsans programı, adalet meslek lses veya dğer lse ya da deng okulların tcaret veya blgsayar bölümlernden mezun olmak, en az lse veya deng okul mezunu olup, daktlo ya da blgsayar dersn başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarh tbarıyla Mllî Eğtm Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verlen daktlo ya da blgsayar sertfkasına sahp olmak şartları aranmaktadır.

Mübaşir: Adalet Bakanlığı 250 Mübaşir kadrosuna başvuru yapacak adyalar, en az lise veya dengi okul mezunu olmal zorundadırlar.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 13 Ekim 2017 tarihi ile 24 Ekim 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü mesai saati bitimine kadar Adana, Ankara, Bursa, Denzl, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komsyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderlmek üzere herhang br adalet komsyonu başkanlığına yapılması gerekmektedr. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanı inceleyebilirler.

Editör: TE Bilisim