Adalet Bakanlığı Ekim ayının ilk haftalarında yapmış olduğu duyurusuya göre, bünyesine toplamda 2 bin 500 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını belirtmişti. Adalet Bakanlığıı duyurusunu kendi resmi internet sayfasında yayımladı ve duyurunun üzerine yüzbinlerce aday sevindi. Buna göre başvuruların 13 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlamasının ardından, adaylar başvurularına başladılar. Başvurular 13 Ekim 2017 tarihinde başlamıştı ve artık sona eriyor! Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir?

ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

Adalet Bakanlığı bünyesine 2 bin 500 kişilik kadro ile memur alımı yapmaktaydı. Bu alım kadroları 2 bin 250 Zabıt Katibi ve 250 Mübaşir dir. Adaylardan bu kadrolar için, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, T.C. vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Sağlık bakımından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Yapılacak araştırmada sicilinin temiz olduğu anlaşılmak şartları aranamktadır. Adaylardan Özel olarak;

Zabıt Katibi Özel Şartlar:

Fakülte veya yüksekokulların blgsayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlsans programı, adalet meslek lses veya dğer lse ya da deng okulların tcaret veya blgsayar bölümlernden mezun olmak, en az lse veya deng okul mezunu olup, daktlo ya da blgsayar dersn başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarh tbarıyla Mllî Eğtm Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verlen daktlo ya da blgsayar sertfkasına sahp olmak şartları aranmaktadır.

Mübaşir Özel Şartlar:

Adalet Bakanlığı 250 Mübaşir kadrosuna başvuru yapacak adyalar, en az lise veya dengi okul mezunu olmal zorundadırlar.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adalet Bakanlığı başvurularının 13 Ekim 2017 tarihi ile başlamasının ardından adaylar en geç 24 Ekim 2017 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvurular, son başvuru günü mesai saati bitimine kadar Adana, Ankara, Bursa, Denzl, Erzurum, İstanbul, İstanbul Anadolu, Şanlıurfa Adalet Komsyonu Başkanlıklarına veya buralara gönderlmek üzere herhang br adalet komsyonu başkanlığına yapılması gerekmektedr. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanı inceleyebilirler.