Adalet Bakanlığı Ekim ayında bünyesindeki eksikliği tamamlamak amaçlı toplamda 1500 kişilik boş kadro ile Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların Başlaması ile birlikte artık sona ermektedir. Buna göre Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı adaylarını 9-5 dereceli kadrolarda alacaktır. Adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra Yapılacak sınav ile belirnecektir. 

Adalet Bakanlığı sınavı 24 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da saat 10:00 da yapacaktır. Adaylara sınav süresi olarak 130 dk verilecektir. Adayların sınava katılabilmeleri için Sınav ücreti olarak adaylar 165:00 TL yi ÖSYM nin internet sitesinde buluna ödemeler kısmından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatıranacaklardır. Adaylar sına vücretini 01 Kasım 2017 tarihi ile 09 Kasım 2017 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar sınav ücretini aynı gün 245,00-TL olarak yatıracaklardır.

Adaylar sınava başvuru yapbilmeleri için, giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlik hizmetini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Hukuk fakültesi mezunu olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitiripte Türkiye'de hukuk fakülteleri grogramlarına göre eksik kalan derslerini sınav ile vermiş olmak, yurdun heryerinde görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık durumu olmamak, mesleğe yakışmayacak tutum ve davranış içerisinde olmamış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 01 Kasım 2017 tarihi itibari ile başlamışlardı. Buna göre başvuruların devam etmesi ile birlikte başvurular en geç 08 Kasım 2017 tarihine kadar. İnternet aracılığı ile vay ÖSYM başvuru merkezleri aracılığı ile elektronik ortamda yapılcaktır. Başvuru Merkezleri tarafından başvurular, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde alınacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmaz. Geç başvuru günü 20 Kasım 2017 tarihidir. 

İlanın tam metnini ve başvuru kılavuzlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu

Aday Başvuru Formu

Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu

Başvuru Merkezleri Listesi

Editör: TE Bilisim