Adalet Bakanı Abdülhamit Gül katıldığı bir televizyon programında memur alım ilanı bekleyen binlerce kişiyi sevindirecek müjdeli bir bilgiyi kamuoyuna aktarmıştı. Açıklamasında kamuya yapılması planlanan memur alımlarına değinen Bakan Abdülhamit Gül, adli yargı ve hakim alımlarının yanı sıra binlerce kişi tarafından beklendiği bilinen zabıt katibi, mübaşir, şoför ve infaz koruma memurlarına yönelik olan personel kadrosuna da alımların yapılacağı ifadelerine yer vermişti.

Zabıt Katibi, Mübaşir ve İnfaz Koruma Memuru alımı yolda

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılması beklenen bu memur alımında, hangi kadrolara kaç kişilik alım yapılacağı Bakan Gül tarafından net olarak ifade edilmedi. Geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlardan oluşturacağımız tahmini rakamlara aşağıda yer vereceğiz. Öncelikli olarak bu ilanların tahmini yayımlanma zamanlarını ele alacak olursak; Bakan Gül' ün açıklamasında adli yargı ve idari hakim alımları için müracaatların Aralık ayı itibariyle alınacağı belirtilmişti. Buradan hareketle diğer personeller için de memur alım ilanının yayımlanma tarihinin Aralık ya da Ocak ayının ilk günleri olduğunu söyleyebilmek mümkündür.

Hangi kadrolara kaç kişilik alımlar yapılacak?

Geçtiğimiz dönemlerde yapılmış olan alımlarda adayların yoğun ilgi gösterdiği kadrolardan olan zabıt katibi alımı, mübaşir alımı, şoför alımı ve ikm alımı gibi ilanların takipçisi olarak, tüm gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışıyor olacağız. Aralık ya da Ocak ayının ilk günleri itibariyle yayımlanması beklenen bu ilanlarda muhtemel alım sayısı tahminlerimiz ise 5500 zabıt katibi, 5000 İKM, 4000 mübaşir ve 500 şoför alımları olarak şekillendirilebilir. Elbette ki bu alım sayıları isinolsa.com olarak bizim tahmini düşünce ve temennilerimizdir. Umuyoruz ki Adalet Bakanlığından ilan bekleyen ziyaretçilerimiz yeterli sayıda kadro imkanına sahip olabilirler. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanacak ilanlar ve diğer detaylardan haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

İKM Alımına Kimler Başvuru Yapabilir? TIKLAYINIZ

Mübaşir Olma Şartları ! TIKLAYINIZ

Zabıt Katibi Olma Şartları ! TIKLAYINIZ

iOS için TIKLAYINIZ

Android için TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim